logo
28/03
14/03
11/03
09/03
06/03
05/03
08/02
24/01
23/01
02/01
17/12
14/12
08/12
2 ...

Львівський «двигун», який слабо тягне

14-05-2021 14:486797

Львівський «двигун», який слабо тягне

Андрій Садовий: «Місцеве самоврядування – двигун розвитку України» (Київ, 20.05.2014)

 

Напочатку травня 2021 року на сайті Leopolis.news була поширена інформація від пресслужби міського голови Львова, що Андрій Садовий урешті засукав рукави й узявся до наведення порядку на проїжджих частинах вулиць міста. Мова йде про прибирання з вулиць давно покинутих автомобілів

Ірина Маруняк, заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства, зі сумом констатувала, що за час її багаторічної каденції на різних посадах у виконавчій владі міста, Львів захарастили старими авто. Далі «хвороблива» Ірина Маруняк, якій надали 92 877 гривень для оздоровлення, вирішила підтвердити, що їй недарма нараховують іще 46 004 гривень премії до відпустки та 15 996 гривень за високі досягнення у нелегкій чиновницькій праці

Заступниця міського голови бадьоро рапортувала, що відшукала на вулицях міста 54 покинуті автомобілі. Із допомогою поліції 20 власників зобов’язали прибрати свої авто, 6 автомобілів евакуювали, а станом на кінець квітня, перед Великоднем, 28 безгосподарних автомобілів все ще перебували на вулицях міста. Досягнення Ірини Маруняк були б непоганими, навіть можна сказати похвальними, якби не одне маленьке «але». 

Річ у тім, що міський голова Львова не перший рік проводить кампанії стосовно прибирання з вулиць покинутих автомобілів. Здебільшого кожної весни Андрій Садовий збирає виконком, обговорює це питання, доручає своїм підлеглим виконати його і провалює.  

Пресслужба міського голови дбайливо документує недопрацювання свого роботодавця, однак не реферує міському голові, не нагадує йому про його ж недогляди. Робимо таке припущення, бо інакше Андрій Садовий однозначно виправив би свої огріхи.  

Ще у червні 2018 року після робочої зустрічі з Андрієм Садовим Сергій Бабак, тогочасний заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства і безпосередній керівник Ірини Маруняк, провів розширену нараду за участю голів районних адміністрацій та патрульної поліції Львова. Керівники районів обстежили підпорядковані їм території та зафіксували кількість покинутих авто. Посадовці виявили, що на вулицях міста є 58 покинутих автомобілів: 

● у Галицькому районі – 24 авто; 

● у Франківському районі – 12 авто; 

● у Личаківському району – 8 авто; 

● у Шевченківському районі – 6 авто; 

● у Сихівському районі – 5 авто; 

● у Залізничному районі – 3 авто. 

Тобто, на початку 2018 року було 58 покинутих авто, а на початок 2021 року – 54 таких автомобіля. За три роки виконавча влада Львова спромоглась прибрати 4 авто, один із яких евакуював безпосередньо Юрій Діль, екскерівник львівських муніципалів. 

Найменше покинутих автомобілів виявили у Залізничному районі. У той час керівник району Тарас Гнида провадив із підприємцями активні перемовини, щоби йому оплатили літній відпочинок на Кіпрі (сьогодні кримінальну справу слухають у Франківському суді Львова), а його тогочасна заступниця з питань житлово-комунального господарства Ірина Джурик займалась невідомо чим, але точно не пошуком покинутих автомобілів, яких нарахували лишень три – на вулицях Кульчицької, Караджича і Залізничній. 

 

Наприклад, на вулиці Головацького, будинок 23, а це Залізничний район, дільницю якого обслуговує ЛКП «Граніт», роками стоять два авто ще від того часу, коли нинішня очільниця Залізничного району працювала у Личаківській райадміністрації. Вони не покинуті. Власник вантажівки Mercedes використовує прогнилий кузов автомобіля як склад для різного домашнього мотлоху та складування автомобільних запчастин. Біля вантажівки і під вантажівкою вже намулило стільки землі, що впору грядки закладати.

На неодноразові скарги мешканців із вулиці Головацького працівники ЛКП «Граніт» і райадміністрації одного разу зробили спробу перемістити ці прогнилі автомобілі, однак зазнали фіаско. Власник вантажівки прибіг із битою, тож представники влади боягузливо розбіглись.  

Оскільки Андрій Садовий шляхетно бере в оборону своїх підлеглих і періодично наголошує, що за все у місті відповідає він персонально, то фіаско з переміщення двох іржавих автомобілів із вулиці Головоцького на спеціально визначений майданчик – це особиста професійна поразка очільника Львова.  

Ярослав ЛЕВКІВ,

приватний журналіст, спеціально для Leopolis.news