logo
15/04
04/04
28/03
14/03
11/03
09/03
06/03
05/03
08/02
24/01
23/01
02/01
17/12
2 ...

Халатність і погрози чиновників Садового

27-07-2021 12:165648

Халатність і погрози чиновників Садового

Ще у 2015 році журналісти слушно звертали увагу Андрієві Садовому, що міський голова належно не дбає про благоустрій міста, бо не вирішує проблему покинутих авто. Очільник Львова начебто взяв до уваги це зауваження і пообіцяв найближчим часом вирішити проблему. Від того часу мер та його підлеглі справно отримували заробітну платню із податків львів’ян та виписували собі чималі премії за заслуги перед містом, проте покинуті автомобілі й досі спотворюють ошатність королівського міста.

Згодом у листопаді  2018 року Сергій Бабак, тогочасний заступник Андрія Садового з питань житлово-комунального господарства міста, взявся очистити місто від автомобільного мотлоху. Тоді ж чиновник пообіцяв до кінця року прибрати всі авто, які були у його списку, а надалі Центр безпеки міста повинен був слідкувати, аби автовласники не кидали свої автівки напризволяще.  

Свою обіцянку Сергій Бабак не виконав, до кінця року не прибрав покинутих авто, які були в переліку міськради. У той же час начальник управління безпеки міста Юрій Діль повідомив, що ні Сергій бабак, ні голови районних адміністрацій не компетентні, тобто халатно поставились до доручення Андрія Садового. Насправді у 2018 році покинутих автомобілів було не 70, як в офіційному списку, а орієнтовно 400. Таке число Юрій Діль вивів із численних телефонних звернень львів’ян, які повірили у щирість намірів львівських чиновників навести лад у благоустрої міста і повідомляли про покинуті автомобілі

Посеред 2019 року на місце Сергія Бабака прийшла Ірина Маруняк, багаторічна вірнопіддана Андрія Садового. Вона хвацько підхопила занедбану тему очищення міста від покинутих авто і досі з нею носиться.  

У лютому 2020 року Андрій Садовий під час апаратної наради у котрий раз від 2015 року дав доручення підготовити перелік покинутих автомобілів, щоби перевезти їх на штрафний майданчик. Ірина Маруняк тоді ж повідомила, що небайдужі львів’яни активно виконують ту роботу, за яку Андрій Садовий та його підлеглі отримують заробітну платню. Чиновниця зазначила: «У нас є багато звернень на Гарячу лінію з приводу покинутих машин, йде весна, ми будемо впорядковувати і прибирати територію міста». 

Весна 2020 року давно минула, а покинуті автомобілі й досі «прикрашають» вулиці славного Львова. 

У 2021 році, на початку травня, Ірина Маруняк повідомила львів’янам, що станом на кінець квітня на вулицях міста залишилось  безхазяйних автомобілів всього 28 одиниць

Через два тижні Ірина Маруняк знову вийшла до людей зі звітом про виконану роботу стосовно. Заступниця міського голови зазначила, що у місті залишилось всього 14 покинутих автомобілів, які розташовані у невстановленому місці та потребують евакуації, а саме:  

● Сихівський район – 5 авто;  

● Франківський район – 3 авто;  

● Галицький район – 2 авто; 

● Шевченківський район – 2;  

● Личаківський район – 1 авто; 

● Залізничний район – 1 авто. 

Крім цього, Ірина Маруняк подякувала небайдужим мешканцям, які телефонують на Гарячу лінію і повідомляють про покинуті транспортні засоби. Чиновниця запевнила, що роботи з очистки міста триватимуть поки всі такі автомобілі не будуть евакуйовані

Ірина Маруняк або усвідомлено занижує кількість безхазяйних автомобілів, або є жертвою несумлінності чиновників районних адміністрацій. Інформація, що у Залізничному районі є лише один покинутий автомобіль не відповідає дійсності. Транспортний засіб, яким не користуються, можна вважати таке авто, яке припарковане в неналежному місці понад шість місяців, а якщо більше року – й поготів. Іще необхідно звертати увагу на колеса авто: якщо вони приспущені та ще і трішки вгрузли у ґрунт притротуарного газону, транспортним засобом однозначно давно не користуються. 

Станом на кінець липня (а чиновниця Маруняк бадьоро рапортувала 18 травня) лише  на невеличкому трикутнику Залізничного району – вулиці Залізнична, Шевченка, Ярослава Мудрого і Городоцька – знаходиться щонайменше п’ять машин, якими давно не користувались:  

● на вулиці Головацького – 2 авто;

● на вулиці Морозенка – 1 авто;

● на вулиці Квітки-Основ’яненка – 2 авто.

У травні видання Leopolis.news писало про кумедну історію евакуації вантажного автомобіля, який роками стоїть на вулиці Головацького. Цей автомобіль використовують в якості моторизованого підвалу, зберігають у ньому всілякий побутовий мотлох. Коли працівники ЛКП прийшли евакуювати цей імпровізований підвал, власник вантажного Мерседеса їх розігнав. Працівники ЛКП боягузливо розбіглись, проте сміливо отримують заробітну платню.

Погрози львівської адміністрації

У травні 2021 року будинки вулиць вище згаданого житлового трикутника Залізничного району працівники львівської виконавчої влади обклеїли паперовими оголошеннями з погрозами від найбільш оплачуваної чиновниці Ірини Маруняк.

Нищачи благоустрій міста, Тарас Буник, директор ЛКП «Левандівка», писав у розклеєних оголошеннях: «На виконання доручення заступника міського голови з питань житлового господарства ЛМР, ЛКП «Левандівка» просить терміново очистити горища та підвали від речей побутового вжитку, будівельних матеріалів, тощо. У випадку невиконання вимог, на правопорушників буде складено протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності відповідно до чинного законодавства».

Схоже, що Ірина Маруняк хоче законодавчо переслідувати львів’ян, які не будуть виконувати обов’язки чиновників і працівників ЛКП. На сайті виконкому Львівської міської ради написано, що львівські комунальні підприємства  надають послуги з управління багатоквартирними будинками. А до переліку послуг та основної діяльності ЛКП  «Левандівка» належать:

● управління будинком, спорудою та іншим нерухомим майном;

● утримання та обслуговування будинків, споруд та прибудинкових територій;

● ремонт будинків, приміщень, споруд;

● послуги з прибирання вулиць, прибудинкових територій, будинків та внутрішніх приміщень.

Якщо у переліку послуг ЛКП «Левандівка є прибирання будинків і внутрішніх приміщень, за яке мешканці платять у міську скарбницю, то з якого дива чиновниця Маруняк вимагає у мешканців, щоби вони виконували її шикарно оплачені обов’язки?

Можливо, вже насправді настав час для магдебурзького самоврядування. Тобто доцільно звільнити чиновницю Маруняк і всю підлеглу їй вертикаль, не платити у міську казну податки на утримання житлової інфраструктури, а мешканцям самим по черзі прибирати будинки, прибудинкові території та вулиці біля будинків.  І кошти львів’ян будуть заощаджені, і порядку буде більше.

Ярослав ЛЕВКІВ,

приватний журналіст, спеціально для Leopolis.news