logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

Завідувачка кафедри ЛМНУ стала модератором експертного обговорення «Право людини (не) бути вакцинованою»

03-12-2021 12:235809

Завідувачка кафедри ЛМНУ стала модератором експертного обговорення «Право людини (не) бути вакцинованою»
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

1 грудня відбулось експертне обговорення «Право людини (не) бути вакцинованою». Захід пройшов під егідою Комітету з міжнародного права, Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики та Комітету захисту прав людини Національної асоціації адвокатів України. Через карантинні обмеження обговорення відбулося в онлайн-форматі.

Про це повідомляє Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького.

Модератором заходу була співробітниця Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького,  завідувачка кафедри медичного права, доцент Ірина Сенюта. Вона  виступила з доповіддю на тему «Право-обовязок людини на вакцинацію: калейдоскоп проблем». 

Основні тези промови Ірини Сенюти стосувалися вакцинації як складової медичної допомоги, оскільки остання включає профілактику. Вона підкреслила, що на проведення вакцинації людина повинна надати згоду, отримати медичну інформацію, в т.ч. про ризики. Окрім цього доповідачка нагадала, що інформація про звернення за вакцинопрофілактикою є таємницею, адже становить інформацію про факт звернення за медичною допомогою.

Під час заходу прозвучало чимало важливих доповідей на тему, яка є зараз на вістрі актуальності, адже йдеться про основні блага – життя і здоров’я мільйонів людей.

З відеозаписом круглого столу можна ознайомитись за посиланням: 

https://us02web.zoom.us/rec/share/NHcC4-e1jv6Q0nk8Y_HJgyXcjvBGSDG_r-EtondIR-Q5OE2t4HyZT2lbobcavggg.LlIhfi5BtDbltDhe?fbclid=IwAR2Z6FLvE-08XpfJt5fidV9TZhcmM8diynK7SudwGPezAxO0s8mumL3LvUs

Код доступу: 5q6B#3ue

Leopolis.news