logo
10/03
08/03
03/03
12/02
08/02
06/02
03/02
15/01
20/12
11/12
03/12
25/11
22/11
17/11
2 ...

Як ділитимемо шкуру вбитого ведмедя? | Блог Ростислава Новоженця

17-03-2022 10:555234

Як ділитимемо шкуру вбитого ведмедя? | Блог Ростислава Новоженця
Фото: Один із ймовірних варіантів розпаду РФ (тут територія Московії – значно перебільшена)

Ще ніколи за останні сто років з часу окупації УНР Радянською Росією, Україна не була так близько до відновлення справжньої самостійності. Всі обставини зараз складаються на нашу користь. Війна РФ проти України згуртувала громадян у єдиному прагненні вигнати ворога з нашої землі. В цій боротьбі народ справді перетворюється на націю. Українське військо демонструє небачений героїзм та успіхи. Водночас армія окупанта виявилась неготовою до серйозного наступу. Вона слабо мотивована, деморалізована, погано умундирована і не навчена. Увесь світ, за винятком декількох країн, став на бік України – допомагає морально, санкціями, матеріальними та військовими ресурсами. У повітрі запахло не тільки весною, але й перемогою України над споконвічним  ворогом Москвою.

 

І ось саме зараз слід подумати над тим, як ми завершимо цю війну і  після перемоги «обустроїмо» Росію. Передусім, коли ЗСУ виженуть окупанта з нашої землі й вийдуть на державний кордон – не можна зупинятись! Ворога потрібно добивати на його території, в його лігві! Наша переможна армія повинна дійти до самої Москви і на її згарищі прийняти беззастережну капітуляцію Російської Федерації. Серед умов капітуляції – новий територіальний устрій Росії, розформування російської армії з передачею усіх озброєнь Україні, виплата  усіляких відшкодувань (репарацій, контрибуцій та реституцій) за війну (2014-2022) і додатково за всі роки російської окупації, починаючи з ліквідації Запорозької Січі у 1775 році. Все військово-політичне керівництво РФ, винне у розв’язанні війни проти України, повинно постати перед Міжнародним Трибуналом і понести кримінальну відповідальність за воєнні злочини та злочини проти людяності.

Україна повинна повернути собі усі українські етнічні землі РФ, а саме: Стародубщину, Східну Слобожанщину, Донське Приазов’я і Малиновий Клин - територію колишньої Кубанської Народної Республіки (Кубань, Ставропілля, Чорноморщину, Терщину). Особливий український статус мають отримати території Жовтого та Сірого Клинів. Окремим анклавом в складі України має стати  Зелений Клин – території  колишньої Української Далекосхідної Республіки.

За умовами мирного договору ряд російських територій має бути передано державам, які мають до РФ територіальні претензії, зокрема: Естонії – Івангород і Печори з околицями, Японії – Курильські острови, Фінляндії – Карелію, Німеччині або Польщі – Калінінградську область.

Решта території  РФ повинна бути розділена на десятки окремих державних утворень, з правом проголошення самостійних національних держав на території 21 республіки (Адигея, Алтай, Башкортостан, Бурятія, Дагестан, Інгушетія, Кабардино-Балкарія, Калмикія, Карачаєво-Черкесія, Карелія, Комі, Марій Ел, Мордовія, Північна Осетія, Татарстан, Тува, Удмуртія, Хакасія, Чечня, Чувашія, Якутія) та 4 автономних округів (Ненецький, Ханти-Мансійський, Чукотський, Ямало-Ненецький). Єврейська автономна область може відійти на правах колонії до Ізраїлю, у випадку підтримки останнім України. Як винагороду Китаю (за можливу допомогу Україні у цій війні) слід передбачити передачу  частини російських прикордонних територій.

 Власне сама Росія має повернутися до розмірів Московського князівства в кордонах 1393 року (початку захоплення чужих земель) або Московської області. Назву Росії, як вкрадену в України-Русі, має бути замінено на історичну – Московія. Самих росіян (рускіх) надалі слід іменувати москалями або московитами.

Ростислав НОВОЖЕНЕЦЬ