logo
20/04
10/04
22/03
12/03
04/03
02/03
26/02
19/02
10/02
04/02
25/01
22/01
20/01
08/01
2 ...

Короткий нарис про корупцію | Блог Олега Филика

25-09-2023 10:512281

Короткий нарис про корупцію | Блог Олега Филика
Фото: соцмережі

Судячи з того, як довго декому вдається переливати із пустого в порожнє, вічний двигун - можливий. Мій Стрий - цьому наглядний приклад. Суспільна хроніка сьогоднішнього міста доволі багатогранна - хтось перевзувся, хтось перефарбувався, хтось прикинувся патріотом аби лише зберегти статус придворної худоби.

Згідний, що й у плазунів є сфери інтересів, але щоб так поголовно всі й одразу - такого в Стрию ще не пригадую. Весь цей батл з корупцією в принципі дуже егоїстична річ. Воно не робить кращим тих, хто цю корупцію “долає” і нічому не вчить самих корупціонерів. Бо всі розуміють, що якщо все робити по справжньому, то доведеться мінятися місцями...

А ви знаєте, може, не варто певну категорію стрийських владних службовців передчасно оголошувати особами посадовими! Бо з огляду на події останніх днів - це звичайні злодійкуваті позери, які знають, що скільки б вони не вкрали - поки існує гарант корупції в Стрию - їм нічого не буде! А він у місті є. Загалом за класикою жанру є всього три варіанти розкрадання грошей в Стрию. Перший, це коли керівник "в схемі": тобто злочинний ланцюжок передачі вкрадених грошей закінчується на ньому.

Другий, це коли керівник "в темі": тобто він знає чим займаються його підлеглі і його це влаштовує. І третій, це коли керівник і "в схемі" і "в темі", бо ДБАЄ про все. Тоді, як би не називали стрийський бюджет його прихильники і противники, все одно він стає бюджетом розкрадання. Знаєте, жодна влада не вічна. Жодна! Це факт. І що тікати з награбованим доведеться - це також факт. Кажуть, автор книги "Біг від інфаркту" помер від інфаркту під час пробіжки. Гадаю, чекати старту залишилось не довго ..