logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

Забудовник обіцяє відновити мозаїку «Океану» та надати приміщення під мистецьку школу (ЛИСТ)

19-08-2019 13:442035

Забудовник обіцяє відновити мозаїку «Океану» та надати приміщення під мистецьку школу (ЛИСТ)
Фото: zbruc.eu

Забудовник «Ріел-Естейт Груп» звернувся з листом до міського голови Львова Андрія Садового, в якому обіцяє власним коштом відновити знищену мозаїку магазину «Океан», а також надати місту приміщення для облаштування мистецького простору.

Лист оприлюднив на своїй сторінці у Facebook Андрій Садовий.

«Щодо вирішення надважливого для громади міста питання знищеної мозаїки колишнього магазину «Океан» - отримав листа від власника Ріел-Естейт Груп. Забудовник пропонує реконструювати мистецький твір повністю своїм коштом і додатково передати місту приміщення на 1000 кв. м для відкриття там дитячої школи художнього і музичного спрямування», – написав Садовий.

Водночас він зауважив, що важливим є громадське обговорення. Окрім того, мер зазначив, що наполягатиме на тому, аби новий склад Верховної Ради України відповідними законодавчими змінами посилив покарання за руйнування пам’яток архітектури та творів мистецтва.

Нагадаємо, 18 липня з’явилося повідомлення про те, що забудовник знищив мозаїку магазину «Океан», яку обіцяв зберегти.  Водночас забудовник обіцяє, що мозаїку, яка була на стіні колишнього магазину «Океан», буде відновлено в тому ж орнаменті.

19 липня виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про скасування містобудівних умов та обмежень на реконструкцію торгового центру «Океан».

Львів’яни просять оприлюднити план реконструкції магазину «Океан».

Зазначимо,що у жодних дозвільних документах, виданих мерією на реконструкцію цієї будівлі, немає жодного слова про обов'язкове збереження знищеної мозаїки.

Інспекція ДАБК виявила порушення при реконструкції «Океану», забудовнику світить штраф у 90 тис. грн.

Leopolis.news