logo
24/04
15/04
04/04
28/03
14/03
11/03
09/03
06/03
05/03
08/02
24/01
23/01
02/01
2 ...

Подвійні стандарти «ЄС», або Мовчання «ягнят» Львівської облради

11-02-2022 13:445473

Подвійні стандарти «ЄС», або Мовчання «ягнят» Львівської облради
Фото: lvivoblrada.gov.ua

Партія «Європейська Солідарність» вражає український політикум своїми подвійними стандартами. Перебуваючи в опозиції на загальноукраїнському рівні, звинуваючують монобільшість ВРУ в усуненні від розгляду надзвичайно важливих питань через загрозу воєнної агресії на сході України. Але водночас, будучи владою у Львівської обласної ради, вже другий місяць не проводять сесійних засідань.

 

Як писав Leopolis.news, учора трапився черговий скандал і фракція Народного руху України звинуватила голову обласної ради Ірину Гримак у самоусуненні від виконання її повноважень щодо скликання чергової сесії. І тут важко не погодитись, адже сесія спочатку планувалась на 8 лютого, потім її без будь-якого обгрунтування перенесли на 22 лютого, а вчора знову скасували засідання президії. А це означає, що 22 лютого сесії знову не буде. Тепер її нібито планують на 1 березня. Але це не точно...  

Тобто звинувачувати всіх у Парламенті у суцільній зраді, бо в порядок денний не ставлять їхнє популістичне рішення про бутафорне виділення 50 мільярдів гривень на оборону, це патріотизм. І не проводити сесію обласної ради в час розгортання військ територіальної оборони – це теж патріотизм.  

Звичайно, захищати свого лідера під Апеляційним судом більш важливе завдання, аніж захищати свою Державу, але ж для чого тоді звинувачувати всіх у суцільній зраді? А про маніпуляції з необхідністю виділення додаткових 50 мільярдів взагалі краще мовчати. Адже важко пригадати, щоб в часи президентства Порошенка нардепи його фракції ініціювали аналогічні рішення.

Навіть тоді, коли Порошенко намагався ввести воєнний стан в країні через ситуацію із захопленням українських моряків в Азовському морі. Та й чому саме 50 мільярдів, а не 20, 40 чи 100, важко зрозуміти.  

Але повернемося до Львівщини, де, нагадаємо, з початку року почали формувати війська територіальної оборони. У цей процес вже залучені всі органи виконавчої влади, правоохоронні та військові підрозділи і навіть громади. Лише обласна рада все ще відпочиває, бо в її голови є більш важливі завдання. Правда, ніхто не знає які.  

Хоча, якщо подивитись на лист, який отримали ввечері 9 лютого усі депутати обласної ради, то розуміємо, що питання тероборони взагалі не стоїть на порядку денному фракції «ЄС».

Нагадаємо, що Ірина Гримак повідомила всіх, що засідання президії переноситься «з метою забезпечення належної підготовки головними розпорядниками бюджетних коштів проєктів рішень щодо стратегічних питань, пов’язаних із затвердженням заходів і напрямів на виконання обласних цільових програм».

Тобто у всьому, як завжди, винна Львівська ОДА, яка має підготувати проекти рішень щодо стратегічних питань? А що таке «стратегічні питання» для голови обласної ради? Бо наскільки нам відомо, то обласна державна адміністрація уже напрацювала усі необхідні проекти рішень і подала їх обласній раді. Але їх чомусь не поспішають розглядати постійні комісії облради.  

Через такі підходи народних обранців практично уся робота в області зупинилась. Адже без затвердження на сесії обласної ради неможливо розпочати ремонти доріг, садочків, шкіл, лікарень та інших важливих проектів. У тому числі не можливо розпочати процес дофінансування потреб сил територіальної оборони.  

Звісно уся область може зачекати поки голова обласної ради і її однопартійці вирішать усі свої партійні питання і завдання, бо ж вони народні обранці і їм можна все. Але ж не потрібно тоді всіх вчити, що таке справжній патріотизм. І тут важко не згадати слова одного з депутатів Львівської обласної ради, який нещодавно сказав, що Львівська обласна рада є одним з найнепотрібніших органів у владі і його ліквідацію ніхто в області не помітить. 

Лев ФЕРЕНС, для Leopolis.news